دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

تنش‌آفرینی ناو آمریکایی در آب‌های ویتنام

چند روز بعد از سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در راستای تنش زدایی با پکن، یک ناو اتمی نیروی دریایی ایالات متحده در اقدامی تنش زا وارد آبهای ویتنام شد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۱ - ۰۵ تير ۱۴۰۲ - 2023 June 26
کد خبر: ۱۹۱۳۲۶

به گزارش راهبرد معاصر، تنها چند روز بعد از سفر آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به چین و تلاش برای تنش زدایی با پکن، یک ناو هواپیما بر کلاس اتمی آمریکا وارد آبهای ویتنام شد.

 

براساس گزارش اسپوتنیک، ناو هواپیما بر کلاس اتمی «یو اس اس رونالد ریگان» اواخر یک شنبه در بندر «دا نانگ» در ویتنام پهلو گرفت.

 

بنا به اعلام سفارت واشنگتن در ویتنام، از زمان عادی سازی روابط دو کشور در سال 1995 بعد از جنگ خونبار ویتنام، این برای اولین بار است که این ناو اتمی آمریکا وارد آبهای این کشور می‌شود.

 

طبق این گزارش، حضور این ناو آمریکایی در ویتنام 5 روز به طول خواهد انجامید و برنامه‌هایی از جمله دیدارهای نظامی و دیگر رویدادهای فرهنگی انجام خواهد شد.

 

چین به شدت مخالف نظامی شدن منطقه و حضور نظامیان آمریکاست و آن را مانعی در تحقق صلح پایدار در منطقه می‌داند. حمایت مستمر ایالات متحده از جدایی تایوان و حضور نظامی آن در منطقه توسط چین به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی این کشور تلقی می‌شود.

 

این درحالیست که روز پنج شنبه نیز یک کشتی گارد ساحلی آمریکا در اقدامی تنش زا از تنگه تایوان عبور کرد. ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا بامداد پنجشنبه گفت که یک کشتی گارد ساحلی این کشور فقط یک روز بعد از اتمام سفر بلینکن به چین، از تنگه تایوان - که پکن مدعی مالکیت بر آن است - عبور کرده است.

 

دریای چین جنوبی کانون تنش میان چین و برخی کشورهای جنوب شرق آسیاست و به همین خاطر این منطقه به یکی از حساس ترین و مناقشه‌ برانگیزترین نقاط دنیا تبدیل شده است. چین و ویتنام هر دو مدعی مالکیت بر بخشی از جزایروقع در دریای چین جنوبی هستند.

 

حضور نظامی ایالات متحده اقدامی در راستای حمایت از کشورهای جنوب شرق آسیا در برابر چین است./ فارس

ارسال نظر